Sponsoren

Baanbrekend wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Het zijn verschillende interessante organisaties die jou als psycholoog veel te bieden hebben. Lees hieronder meer over onze sponsoren en wat ze voor jou kunnen betekenen! 
Met een aantal organisaties werken wij als Stichting Meesters in de Psychologie al langer samen. Kijk bijvoorbeeld ook eens op www.meestersindepsychologie.nl om meer over deze samenwerkingen te weten te komen.

Pearson Benelux B.V. is een internationaal netwerk van testuitgeverijen. Als grootste in haar branche voor Nederland en Vlaanderen staat Pearson voor 60 jaar ervaring in het uitgeven en distribueren van wetenschappelijk onderbouwde psychologische meetinstrumenten om mensen van alle leeftijden en culturen te bedienen. Van oudsher zijn onze producten gericht op Gezondheidszorg, Human Resource Management, Onderwijs en Logopedie. Momenteel omvat ons aanbod een ruim assortiment aan verschillende tests over onder meer persoonlijkheid, vaardigheden en interesses. Tegenwoordig ontwikkelen wij ook steeds meer andere producten en diensten, zoals instrumenten om digitaal te testen, trainingen en consultancy.

Deze trainingen worden verzorgd door onze eigen Pearson Academy. Pearson Academy zet zich in voor het juist toepassen van testinstrumenten en het correct interpreteren van testresultaten door psychologen, orthopedagogen, logopedisten en professionals werkzaam in onderwijs en HRM.

De onderzoeksresultaten van testinstrumenten leiden tot diagnoses die een stempel drukken op een cliënt. Omdat een diagnosestelling een precieze procedure is, voorziet Pearson Academy in trainingen die in samenwerking met de testontwikkelaars en bewerkers zijn samengesteld, zodat de trainingen de mogelijkheden maar ook beperkingen van een test weergeven in de praktijk. Naast trainingen bieden wij ook webinars, themadagen en congressen aan en delen wij onderzoeksresultaten en achtergrondinformatie.

Behalve het uitgeven van een verscheidenheid aan test- en therapiemateriaal en trainingen, geeft Pearson Nederlandstalige boeken uit voor de vakgebieden psychologie, psychiatrie, pedagogiek en geestelijke gezondheidszorg. Wij richten ons op therapeuten, cliënten, docenten en studenten en op andere belangstellenden. Onze boeken zijn verkrijgbaar via de grotere (internet)boekhandels zoals Bol.com.

Pearson kent een lange traditie van innovatie. Om iedereen zo accuraat mogelijk te bedienen zijn wij voortdurend op zoek naar vernieuwing en optimalisering van ons aanbod. Daarbij is interactie met onze doelgroep onmisbaar. Heb je een opmerking over één van onze tests of ben je tevergeefs op zoek naar een bepaalde toets, dan horen wij dat graag! Op basis van jouw aanwijzingen zorgen wij dan voor een verdere verbetering of verruiming van ons productenaanbod.

Geheel in de lijn met die innovatieve traditie is internet bij Pearson een steeds grotere rol gaan spelen. De inhoud en de functionaliteit van onze website wordt voortdurend aangepast en uitgebreid, zodat je veel sneller en efficiënter dan voorheen ons productenaanbod kunt raadplegen,  vragen kunt stellen en bestellingen kunt plaatsen. Houd daarom onze website in de gaten.

Wij zijn ervan overtuigd dat jij binnen ons aanbod een welkome ondersteuning zult vinden bij het verwerven van inzichten of het maken van keuzes.

De Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën is de wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers in Nederland. De VGCt is opgericht in 1966 en heeft momenteel ruim 5200 leden en ruim 400 belangstellenden.

De VGCt zet zich in voor een kwalitatief hoogwaardig en wetenschappelijk verantwoorde ontwikkeling én uitoefening van de cognitieve gedragstherapie. Zij doet dit door het handhaven en vergroten van de kwaliteit en door permanente scholing van haar leden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat cognitief gedragstherapeutische behandelingen bij veel psychische problemen, waaronder angst, depressie en verslaving, de voorkeur moet krijgen.

Missie

De VGCt is een wetenschappelijke vereniging voor professionals op post-hbo- en postacademisch niveau op het gebied van cognitieve gedragstherapie (cgt). De VGCt wil Nederland (mentaal) gezonder maken met bewezen effectieve psychologische behandelmethoden, in het bijzonder (gebaseerd op) cgt, aangeboden door bekwame professionals met bij voorkeur een VGCt-kwaliteitsregistratie.

Visie

De VGCt wil toe naar een Nederlandse samenleving en gezondheidszorg die de toegevoegde waarde van bewezen effectieve psychologische behandelingen, in het bijzonder gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, en van de VGCt-kwaliteitsregistraties kennen en positief waarderen. Voor haar leden wil de VGCt een inspirerende, motiverende, innovatieve, reflecterende, effectieve, transparante, kortom inhoudelijk interessante vereniging zijn die stimuleert tot ‘beter worden in je vak’. En waarvan zij graag lid zijn en actief aan bijdragen.

Werk jij als professional met mensen met een psychische kwetsbaarheid en wil je jezelf verder ontwikkelen? Maak dan kennis met de RINO Groep in Utrecht. Samen met onze topdocenten bieden we innovatieve opleidingen, cursussen en congressen. In ons aanbod vind je zowel de 4 BIG-opleidingen (GZ, PT, KP en KNP) als circa 300 opleidingen en cursussen voor bij- en nascholing. We beslaan het hele veld: van publieke gezondheid, generalistische basis ggz tot en met gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg.

Persoonlijke aandacht en klanttevredenheid staan bij de RINO Groep centraal. We luisteren, denken mee en staan klaar voor onze klanten. Richtinggevend bij onze opleidingsactiviteiten is het perspectief van jouw cliënten: die moeten er uiteindelijk beter van worden. Ons aanbod is CEDEO- en CRKBO-erkend en wordt door onze deelnemers beoordeeld met gemiddeld een dikke 8.

Wij zijn onderdeel van een dynamisch internationaal netwerk waarin we intensief samenwerken met zorginstellingen, universiteiten, kennisinstituten, beroepsverenigingen en patiëntverenigingen. Vanuit dit netwerk creëren en delen we hoogwaardige kennis en focussen we op de vertaling naar de dagelijkse praktijk. Wij volgen de zorginnovaties in preventie, begeleiding, diagnostiek en behandeling op de voet en integreren die in onze cursussen en opleidingen. Ook nemen we de laatste onderwijsontwikkelingen mee bij het ontwikkelen van ons scholingsaanbod.

Ons opleidingsaanbod is steeds meer gepersonaliseerd en ‘blended’: deels online en deels face-to-face. Zo kun je thuis de stof bestuderen, video’s bekijken en online samenwerken met andere deelnemers, zodat je in de klassikale bijeenkomsten kunt focussen op casuïstiek, gespreksvoering, feedback geven en ervaringen uitwisselen.

Kwalitatief hoogwaardige en betaalbare cursussen

Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog en wil je een kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursus volgen? En daarmee ook punten verdienen? Dan ben je bij King nascholing aan het juiste adres.

King nascholing is in relatief korte tijd uitgegroeid tot dé aanbieder op het gebied van hoogwaardige nascholing voor psychologen en orthopedagogen werkzaam in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs. We zijn in staat om door heel Nederland op goed bereikbare locaties leuke cursussen en opleidingen aan te bieden. En dat alles voor een verrassend betaalbare prijs.

Onze missie: hoogwaardige, praktijkgerichte en betaalbare cursussen aanbieden voor onder meer psychologen en orthopedagogen.

Met een team van enthousiaste docenten uit verschillende disciplines heeft King nascholing een enorm aanbod aan cursussen ontwikkeld. De cursussen zijn vanuit de praktijkervaring van onze zeer gekwalificeerde docenten aangescherpt. Zo weet je zeker dat je alle opgedane kennis direct in de praktijk kunt brengen. Je vindt de cursussen op goed bereikbare locaties. Voor een heerlijke lunch wordt gezorgd :).

Een cursus, workshop of training die speciaal is afgestemd op psychologen en orthopedagogen biedt de ideale mogelijkheid om inhoudelijke kennis over een specifiek onderwerp op te frissen of te updaten. Naast het brede aanbod op MidP kun je bij King nascholing ook de volledige opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt volgen. Verder kun je bij ons trainingen en cursussen op het gebied van EMDR, Schematherapie, Systeemtherapie, Jeugd en Gezin en Ontwikkelingsproblematiek volgen. Goed om te weten: volg je een cursus via MidP, dan ontvang je 10% korting!

Bij King nascholing kun je overigens ook terecht voor een incompany cursus voor individuele medewerkers én voor de hele organisatie. De cursussen zijn geaccrediteerd of er kan accreditatie worden aangevraagd. Daarmee zijn ze geschikt voor het behalen van de (her)registraties voor NVO-OG en NIP K&J psycholoog.

Voor meer informatie over King nascholing, het volledige cursusaanbod en de volledige opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt, bezoek je de website. Ook kun je ons mailen en bellen: info@kingnascholing.nl, Ingrid: 0643438267, Kim: 0650742691.

De Zorgfabriek is een jonge en dynamische organisatie die zich richt op het uitzenden en detacheren van Young Professionals binnen de zorg- en onderwijssector.

Starters

Wij werken (alleen) met Young Professionals: medewerkers in de eindfase van hun studie, pas afgestudeerden of medewerkers met een aantal jaren werkervaring. De Zorgfabriek heeft veel vertrouwen in deze groep. Young Professionals zijn gemotiveerd en flexibel, stralen positieve energie uit, kunnen out of the box denken en zijn leerbaar. Eigenschappen die goed werken in zorg en onderwijs en vaak voor een frisse wind zorgen in een organisatie!

Het juiste type

Ervaring zegt niet alles geloven wij bij De Zorgfabriek. In veel functies geeft vaak uiteindelijk het type persoon de doorslag. Onze kantoormedewerkers hebben allemaal een zorgachtergrond en kunnen hierdoor goed en gemakkelijker een inschatting maken welk type persoon in welke functie past.

Goede werkgever 

Je moet goed voor je medewerkers zorgen. Daarom zijn medewerkers bij ons geen nummertje. Vanaf de start wordt gekeken naar de wensen en ambities van de medewerker zodat diegene op de juiste plek aan de slag kan gaan. Daarnaast is er de mogelijkheid tot werkbegeleiding voor gedetacheerde medewerkers en worden er regelmatig trainingen en opleidingen aangeboden.

Welkom bij Mees! Dit is dé online community voor de jeugdhulpprofessional. Of je nu starter bent of jaren werkervaring hebt. Zoek je niet langer suf naar inspiratie en informatie over jouw vakgebied. Surf gewoon naar deze website.

Wat vind je bij MEES?

 • Blogs: lekker leesbare blogs, ingedeeld op thema, met goede inhoud en geschreven vanuit een unieke kijk op jeugdhulp.nl
 • Agenda: evenementen, video’s, docu’s en uitjes die je echt niet mag missen.
 • Trainingen: boeiende trainingen om je kennis te vergroten, jouw SKJ-registratie te behouden en/of te halen.
 • Webshop: handige boeken, producten en spellen om je werk nog interessanter te maken.
 • Vacatures: leuke banen voor als je toe bent aan een nieuwe stap in jouw carrière.

Wat ons vernieuwend maakt?

Wij hebben allereerst een heldere missie: samen met jou de zorg voor kinderen verbeteren door kennis met elkaar te delen! Want samen weten we meer. We bieden een alles-één platform en brengen een positief geluid in continu veranderend landschap. En tot slot: bij MEES verrast. Niet alleen door authentieke content, maar vooral door in jouw behoefte als professional te voorzien.

Sluit je aan bij de community 

Net zo enthousiast als wij? Zeg het voort, word auteur, plaats trainingen of vacatures. Volg ons op FacebookLinkedInYouTube en word lid van de nieuwsbrief. Kortom, sluit je aan bij onze community!

Forta Opleidingen

Forta Opleidingen is ooit begonnen als de opleidingstak van GGZ-instelling Fortagroep en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk opleidingsinstituut. Forta Opleidingen biedt kwalitatief hoge opleidingen door ervaren docenten die bijdragen aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onmisbaar als zorgprofessional! Naast onze geaccrediteerde opleidingen brengt Forta Opleidingen zorgprofessionals bij elkaar. Bijvoorbeeld tijdens (gratis) evenementen met lezingen, films en intervisiemomenten zorgt Forta Opleidingen dat belangrijke thema’s in de geestelijke gezondheidszorg bespreekbaar zijn.

Forta Opleidingen inspireert!

Een greep uit ons opleidingsaanbod

Basiscursus en vervolgcursus cognitieve gedragstherapie

Onmisbaar als beginnend behandelaar in de GGZ. Cognitieve gedragstherapie is evidence-based en één van de meest toegepaste vormen van psychotherapie. Tijdens de opleiding leer je cognitief-emotionele gedragsproblemen van cliënten zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen.

Toegepaste Seksuologie

Seksualiteit is een centraal onderwerp in het leven van cliënten. Hoewel een meerderheid van de clienten ook seksuele klachten rapporteert, blijft de diagnostiek en behandeling van deze klachten vaak achter. In deze ééndaagse opleiding leer je de belangrijkste seksuele problemen te herkennen, seksualiteit bespreekbaar te maken, informatie te geven, kortdurende interventies toe te passen en cliënt zo nodig adequaat te verwijzen.

Opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ)

De Praktijkondersteuner in de Geestelijke Gezondheidszorg is een belangrijk onderdeel van het werkveld van de basis-psycholoog en een integraal onderdeel van de Basis-ggz geworden. De POH-GGZ ondersteunt de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en/of psychosociale problematiek. Je maakt op systematische wijze kennis met ontwikkelingsstoornissen bij kinderen en jeugdigen en psychopathologie bij volwassenen en ouderen. Daarnaast krijg je inzicht in methoden en interventies gericht op gespreksvoering en begeleiding, zoals het KOP-model en oplossingsgerichte gespreksvoering. De opleiding POH is opgedeeld in modules waardoor je gedurende de hele opleidingsperiode kan instromen.

Begin snel met je opleiding!

Forta Opleidingen ondersteunt gemotiveerde psychologen die een voorsprong willen hebben op de arbeidsmarkt. Neem contact met ons op voor loopbaanadvies en kortingen!

info@fortaopleidingen.nl

fortaopleidingen.nl

Samen ben je beter, de vereniging draagt het beroep!

De NVGzP staat voor Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen. De NVGzP is eind 2012 opgericht en telt inmiddels bijna 3.500 leden. Wij vertegenwoordigen talrijke prominenten in het vak, zoals hoofdopleiders, praktijkopleiders, hoogleraren, onderzoekers en vele anderen. Maar ook veel jonge gz-psychologen, psychologen en pedagogen die in opleiding zijn tot gz-psycholoog of in het bezit zijn van een LOGO-verklaring zijn lid van ons.

Een vereniging voor elke gz-psycholoog, klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog die zijn of haar vak een warm hart toedraagt!

 Wij staan voor de BIG:

 • Belangenbehartiging
 • Identiteit en
 • Gezamenlijkheid

 Onze doelen zijn:

 • alle psychologen werkzaam in de individuele gezondheidszorg, zijn BIG-geregistreerd;
 • alle BIG-geregistreerde psychologen werken vanuit een herkenbare en toetsbare kwaliteit;
 • alle BIG-geregistreerde psychologen houden hun vakkennis en vaardigheden actueel.

De NVGzP is een jonge en actieve vereniging. Onze leden maken deel uit van een uitgebreid netwerk.

Zij kunnen elkaar online vinden via het ledenportal. Daarnaast zijn er verschillende commissies en afdeling actief zoals de commissie Kwaliteit en de afdeling Specialisten. Als je lid bent van de NVGzP, kun je profiteren van veel kortingen en ledenvoordelen. Daarnaast voorzien we je van veel actuele informatie en is ons bureau laagdrempelig bereikbaar voor vragen.

Wil je meer weten over de vereniging, ga naar www.nvgzp.nl of volg ons op social media.

De geestelijke gezondheidszorg is voortdurend in beweging en staat voor talrijke uitdagingen. Boom Psychologie & Psychiatrie levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van dit vakgebied met hoogwaardige, wetenschappelijk onderbouwde producten.

Als (basis)psycholoog kun je bij ons terecht voor al je vakliteratuur: van behandelprotocollen, neuropsychologische handboeken en standaardwerken zoals de DSM-5-titels, tot tests, vragenlijsten en e-healthproducten. Daarnaast bieden we een groot aantal zelfhulpboeken en andere inspirerende titels, geschikt voor een breed publiek.

Via de Boom boekenclub bij Meesters in de Psychologie zijn er doorlopend boeken met korting bij Boom te bestellen en kun je recensies geschreven door vakgenoten lezen.

Belangrijke uitgaven van Boom Psychologie & Psychiatrie zijn:

 • DSM-5: Het standaard werk voor psychologen en psychiaters, waarin alle psychische stoornissen systematisch zijn geclassificeerd.
 • Behandelprotocollen: Diverse behandelprotocollen, waaronder het standaard naslagwerk voor behandelaars in de ggz: Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten.
 • Neuropsychologische handboeken: De belangrijkste theorieën, methoden en nieuwste inzichten en ontwikkelingen komen aan bod in een toegankelijke boekenreeks met een hoog wetenschappelijk niveau.
 • Tests & vragenlijsten voor de ggz: Wetenschappelijk gefundeerde instrumenten voor diagnostisch onderzoek naar o.a. persoonlijkheid, angststoornissen, trauma, executieve functies en basale cognitieve processen.
 • Zelfhulpboeken: Zelfhulp is een effectieve methode voor het verminderen van psychische klachten, en heeft verschillende voordelen: een boek pak je er makkelijk bij, je hebt geen last van wachtlijsten, het is flexibel en het is anoniem. De methodes zijn ontwikkeld door specialisten uit het specifieke vakgebied.
 • eHealth: Digitaal werken en eHealth worden steeds belangrijker voor zorgprofessionals en cliënten. De digitale producten die door Boom Psychologie & Psychiatrie zijn ontwikkeld staan voor kwaliteit, effectiviteit en toegankelijkheid.
 • Tijdschriften: Boom Psychologie geeft 4 wetenschappelijke tijdschriften uit op het gebied van Systeemtherapie, Psychoanalyse, Neuropsychologie en Gedragstherapie.

Bekijk het actuele aanbod aan psychologie boeken in de Boom webshop: Boom Psychologie & Psychiatrie of bekijk de recensies bij Meesters in de Psychologie.

”Jouw professionele ontwikkeling met onze persoonlijke touch”

Vlokhoven Trainingen & Workshops is een bedrijf dat is opgericht nadat Björn van Vlokhoven (de oprichter) er achter kwam dat de arbeidsmarkt voor psychologen krap was. In de tijd na zijn afstuderen heeft hij samen met Dominique van Vlokhoven het boek Aan de slag als psycholoog (2017) geschreven. Na de lancering van het boek is Björn van Vlokhoven zich verder gaan richten op betaalbare nascholing met een hoge kwaliteit.

Sinds 2017 is Vlokhoven Trainingen & Workshops uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsinstituut die voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Vlokhoven Trainingen & Workshops biedt onder andere de geaccrediteerde basiscursus aan voor een lage prijs, voor zowel werkzame als niet-werkzame psychologen. Naast de nascholing bieden wij ondersteuning aan studenten en psychologen om ze op weg te helpen naar hun droombaan middels: het boek Aan de slag als psycholoog, een blogpagina met inspirerende persoonlijke blogs van studenten en psychologen, en gratis online ondersteuning.